16. lokakuuta 2013

Pipoosin vallassa!


Jotenkin on ollut muka niin kiire, ettei ole blogiin ehtinyt postausta tekemään. Saanko esitellä, viimeisen kuukauden aikana valmistuneet neuleet.


 Rose -langasta neulottu nro8 puikoilla. Ohje Novitan Helpot -lehdestä, joka ilmestyi syksyllä 2013


Pikkusiskolle neuloin pipon ja kaulaliinan. Ensin hää tilas pipon multa, jonka sit neuloin kahtena vaihtoehtona, toinen on paljonkin lörpömpi, mitä toinen. Sitten hän alkoi miettimään, että millainen kaulaliina pipoon sopisi. "Semmonen samasta langasta neulottu" vastasi isosisko ja alkoi neulomaan. Semmonen 200 silmukkaa 2o2n ja päät ompelin yhteen. 

Lankana Red Heart soft, koska ennen ainakin siskon iho reagoi ilkeesti villalankoihin. Päätettiin, ettei oteta riskiä ja neulotaan 100% akryylista. Puikot 4 & 5

Novitan Siru -langasta myssyjä olen tehnyt muutaman kappaleen verran. Lankoja löytyy vielä moneen pipoon. Puikot 7 & 8

Prismoihin tuli myyntiin Schachenmayr:n Lumio -lankaa, jossa on heijastava ominaisuus. Jäin tähän lankaan aivan koukkuun. Tästä kuvasta jo puuttuu yksi pipo, joka meni anopilleni. Puikot 10

Kaveri tilaili liekkipipoa ja epäilin, etten osaa neuloa mokomaa ollenkaan. Kokeilin. Onnistuin. 
Laskin, etsin ja laskin. Kuvion kaavan nappasin Novitan sivuilta liekkisukista ja onnistuin sovittamaan sen pipoon. Jee. Puikot 3½ ja 4, lankana 7 veljestä.

Siskontytölle neuloin villasukat, koko on n. 23-24. 
Kun kaikki tässä postauksessa esitetyt neuleet on neulottu pyöröpuikoilla, niin uskalsin jo kokeilla neuloa villasukatkin parina niillä pyöröillä. Ainoastaan kantapään jälkeen jouduin käyttämään toista sukkaa sukkapuikoilla, kun en vaan älynnyt, miten olisin saanut jatkettua neulomista siitä suoraan. Päivä näissä meni. Onneksi oli vapaata ;) 

 Ja sitten tänäaamuna valmistuneet. 
Toinen liekkipipo ja vielä yksi heijastinpipo. Vihreä on oikeasti neonvihreä, mutta liekkipipo näyttää siltä, miltä pitääkin :D
Onnistuin vielä jopa rikkomaan mun 10-koon pyöröpuikot tuohon pipoon, ihan siinä lopussa. Onneksi uudet puikot oli tulleet reissun aikana postin mukana perille :) Posti toi muutakin kivaa ja erittäin odotettua, mutta siitä voisin postailla sitten huomenna enempi =)

Tässäpä nämä neuleet nyt tähän asti. Lisää syntyy kokoaika, mutta ei parhaillaan :D 

 photo nimmari_zps70c8d014.png
 

1 kommentti:

  1. Kiitos sinun minäki oon alakanu neulomista kokeilemaan ! :D yhen mustan pipon oon tuolla Lumio langalla tehny ja sukat alotin en tiiä millä langalla :D ja hyvin on sormet kestäny ainut vaan et pipon teko aiheutti halkeaman mut peukalonpäähän :D saa nähhä kauanko menee sukkien tekoon :D mut kiitti sulle ku innostit neulomaan ! Viimeks ala-asteella varmaan neulonu jotain :D ja olin unohtanut jopa kuinka vääräsilmukka neulotaan :D onneks on juutuupi josta voi luntata ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!