29. tammikuuta 2015

Raglanpaita


Lupailin Ruskamekko -postauksessa kuvaa siitä, mitä ensimmäiselle versiolleni ruskamekosta kävi. 

Leikkasin tosiaan ensimmäiset kaavat ylösalaisin kuvioon nähden. Kankaassa Love - teksti olisi ollut ylösalaisin. Muutama kaunistelematon sananen siinä saattoi suusta päästä, kun tajusin. Mies ihmetteli, että mitä sattu, ku minä keittiön pöydän ääressä alan kirroomaan. Kovin paljon en kiroile. 

Tuumas isäntä, että oliko kallista, osta lisää. KÄY! Tarvitsin lisää kangasta vain miehustan verran, hihat ja kauluksen sain leikattua oikein päin vielä jäljellä olevasta kankaasta. Mittasin ja tilasin lisää samointein. Ja sitten aloin miettimään, mitä saisin tehtyä näistä jo leikatuista palasista. 

Päädyin ihan perus t-paitaan raglanhihoilla.

Kyllä täytyy sanoa, että olen tyytyväinen tähän :) Ottaen ainakin huomioon, että tämä kuuluu vielä niihin ensimmäisiin trikoo-ompeluksiin. Aiemmin olen siis ommellut vain yhden paidan koulussa ja pikkusiskon mekon. Sitten oli pitkä väli, kun ompelin vain joustamattomia kankaita. 

Nyt tältä erää ennen tätä paitaa olin ommellut vain siskon tytöille vaatteet, toiselle mekko, toiselle body. Ne näet täältä.

Pääntien ja kädentiet huolittelin mustalla trikoolla. 
Kädenteihin tuli ihan kanttaukset ja pääntielle tuommoinen kaitale. Ja kaksoisneulalla tikki päälle, jolla saa saumavarat pysymään kurissa.

 photo nimmari_zps70c8d014.png

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!