10. helmikuuta 2015

Tammitällingit 2015


Meillä kaupanalalla ei ole pikkujouluja. Tammikuussa sitten juhlitaan pukuteemoin. Tämän vuoden teemana oli naamiaiset. Asuun löytyi korsetti jo valmiina omasta vaatekaapista, joten tarvitsin vain paljon helmaa! Näin se sitten syntyi


Eli ensteks leikkasin ryppytaftista kuusi ihan yksinkertaista, alaspäin levenevää kulmiota. 
Vyötärönympärys/6+4. Sis. saumavarat. Helmaan sitten mukavasti vaan leveyttä. Yhteensä helmassa taitaa olla lähelle 3 metriä tuota leveyttä.

Ompelin saumat sillä 2cm saumavaralla, huolittelin reunat ja ompelin sitten saumoihin päällitikkaukset 1,5cm päähän saumasta. 


Seuraavaksi leikkasin täysleveenä 4x 20 suikaleet kankaasta. Ompelin lyhyet päät yhteen ja huolittelin saumavarat. Huolittelin rinkulaksi ommellun kaitaleen pitkät sivut ja käänsin toisen reunan. Ompelin rypytyslangat 75cm mittaisina toiselle pitkälle sivulle ja rypyttelin helman. 


Sitten terävän neulan avulla pujottelin puuvillanauhat alussa ommeltuihin kujiin saumoissa. Kiristin nauhat ja solmin rusetille. Tadaa! 
Viktoriaaninen hame on valmis. 
Lisäksi ompelin alle samasta taftista suoran hameen. 


Tietenkin tämä olisi varmasti ollut tyyliltään parempi, jos olisin alushameeseenkin ommellut vielä tuon helmarimpsun, mutta nyt tein näin. 
Tukkaa kihartelin papiljoteilla ja muutamalla pinnillä kiinnitin pituutta taakse. 

 photo nimmari_zps70c8d014.png

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!